„Доброто продължава“ е инициатива на децата, родителите и екипа на детска градина „Дъга“- гр. Пловдив, създадена през 2017г. От тогава насам всяка година Доброто се подкрепя, възпитава и продължава, чрез различни каузи, които помагат на тези, които са в нужда.
След съгласуване с педагогическия екип и с г-жа Анна Стоилова- председател и други членове на Обществения съвет при ДГ „Дъга“, отправяме покана към всички Вас да подкрепим „Доброто продължава“ и през 2022г с каузата „Да запазим усмивката на Тошко“.
Тошко Маневски е от гр. Пловдив и е само на 7 годинки. За съжаление Тошко е диагностициран с болестта на Дюшен. Това е вид мускулна дистрофия. Заболяването протича тежко, като последствията могат да бъдат фатални. Шансът Тошко да подобри своето състояние дава турска клиника, която ще проведе метод за вливане на стволови клетки. Становището на проф. Ердал Карайоз от Лив Хоспитал в Истанбул е да се направят две вливки на стволови клетки през 15 дни. Всяка вливка струва 9000 евро. Сумата, която се събира по дарителска сметка, е 18 000 евро. Нека помогнем на Тошко да живее пълноценно и прекрасната му детска усмивка да не спира да грее на лицето му!
Педагогическия екип планира организиране на Благотворителен базар по случай великденските празници в периода от 18.04. до 21.04.2022г. За откриването му ще бъде поканен Стоян Алексиев кмет на район „Северен“.
За Великденския базар се организират тематични работилнички от педагозите на всяка група, чиито продукти ще бъдат изложени. Всички родители са приканени да изработят удома  заедно с децата сувенири и празнична украса.