„Доброто продължава“ е инициатива на децата, родителите и екипа на детска градина „Дъга“- гр. Пловдив, създадена през 2017г. От тогава насам всяка година Доброто се подкрепя, възпитава и продължава, чрез различни каузи, които помагат на тези, които са в нужда.

След съгласуване с педагогическия екип и с г-жа Диана Димитрова- председател и други членове на Обществения съвет при ДГ „Дъга“, взехме решение заедно с Вас да подкрепим каузата „Живот за Мишо“.

Михаил е осемгодишно слънчево дете, чиито кошмар започва на 13 март 2023 г. Той не може да движи лявата си ръка и няма усет. Същото се случва и с левия му крак. След консултация с невролог е приет в детско отделение в Плевен. Направени са множество изследвания и ЯМР. Лекарите там не могат да помогнат за неговия случай, тъй като се съмняват в най-лошото. Михаил е транспортиран по спешност в София, болница УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, отново е направен ЯМР. Открити са няколко тумора в мозъка, както и най-коварния стволов тумор. На 23 март  Мишо влиза за първа операция (биопсия от стволовия тумор) и същевременно биват изрязани мозъчни кости и имплантирана титаниева мрежа за декомпенсация. На 4 април е направена втора операция за поставяне на клапа. Още не се знае какво предстои със сигурност, но лекарите казват, че се отнася за генетична неврофиброматоза.

Нека помогнем на Мишо да живее, да запазим усмивката му и вярата в доброто!